Produse

Cele mai frumoase cărți despre istorie

Le-am citit, le-am analizat și ne-au impresionat!

Ele sunt cele mai frumoase cărți despre istorie. Un cadou potrivit pentru pasionați și nu numai!

Mai jos topul și recomandările noastre.

Locul 5
Regina Maria – Însemnări din ultima parte a vieții

O cumperi de aici https://librariaelibrys.ro/produs/regina-maria-insemnari-din-ultima-parte-a-vietii/

,,Lovitura a fost prea neașteptată, prea brutală, prea puternică. Iar eu nu mai sunt tânără, lumea este un cazan care fierbe îngrozitor, va mai fi ceva de genul „anul viitor”? Acum ușa este deschisă, totul se află în fața mea, cele mai binecuvântate două luni din an: am reușit să birui iarna. Nu mai sunt tânără, am văzut atâta disperare până acum, va mai fi oare un alt an, o altă primăvară, un alt anotimp?”

Locul 4
1918 pe ruinele imperiului spulberat de istorie. Basarabia în pragul modernității

O cumperi de aici https://librariaelibrys.ro/produs/1918-pe-ruinele-imperiului-spulberat-de-istorie-basarabia-in-pragul-modernitatii/

“Structurată în cinci compartimente de bază, în care sunt prezentate consecutiv: determinările geografice și istorice ale Basarabiei, evoluția populației de-a lungul anilor 1812-1918, societatea și economia basarabeană la încheierea primei conflagrații mondiale, cultura și instrucția publică, starea sanitară și asistența medicală, noua lucrare a cunoscutului istoric și demograf Nicolae Enciu a urmărit – și a reușit în mod strălucit! – să prezinte o imagine de ansamblu a Basarabiei în anii 1918-1920, ani de tranziție și de numeroase incertitudini, în care teritoriul dintre Prut și Nistru ieșise deja din componența Imperiului țarist, dispărut în neantul istoriei în primele luni ale anului 1917, însă nu se integrase încă în cadrul Noii Românii, fiind în așteptarea deciziei celor patru Mari Puteri întrunite în cadrul Conferinței de Pace de la Paris din 1919-1920.”
Dr. conf. univ. Silvia Corlăteanu-Granciuc,
Institutul de Istorie al AȘM

Locul 3
100 de fotografii care au schimbat lumea

O cumperi de aici https://librariaelibrys.ro/produs/100-de-fotografii-care-au-schimbat-lumea/

O carte-album de colectie cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii si descrierea istoriei acestora.
Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii!
De la deschiderea mormântului faraonului Tutankhamon la primul zbor al fraților Wright, de la ciuperca atomică din Nagasaki la prima aterizare pe lună, cele 100 de fotografii marchează momentele cele mai impactante din istoria omenirii. Acestea ne reamintesc nu numai că fotografia reține evenimentele majore din intreaga lume, dar si că este un mod de a aduce in atenția opiniei publice realitatea acestor evenimente. Această carte cu o realizare grafica de exceptie ce include comentarii pentru fiecare imagine este pur și simplu de nelipsit din biblioteca ta!

Locul 2
Istoria Românilor din cele mai vechi timpuri până la moartea lui Alexandru cel Bun

O cumperi de aici https://librariaelibrys.ro/produs/istoria-romanilor-vol-i-iii/

Lucrarea de față poartă semnătura istoricului român de renume Constantin C. Giurescu (1901-1977) și cuprinde trei volume care prezintă istoria poporului român din cele mai vechi timpuri până la sfârșitul epocii fanariote.

Locul 1
Primul Război Mondial între realitate și ficțiune de Gabriela Gîrmancea

O cumperi de aici https://librariaelibrys.ro/produs/primul-razboi-mondial-intre-realitate-si-fictiune/

Primul Război Mondial între realitate și ficțiune este un rezultat al cercetărilor făcute de Gabriela Gîrmacea în muzee și arhive, în care, pornind de la literatură și de la documente autentice cu referire la epocă, a reconstituit trecutul afectiv al participantului la conflagrație.
În acest sens, a prezentat în lucrare două profiluri de combatanți: intelectuali, pentru care scrisul a constituit o încercare de a se elibera de trauma războiului (Camil Petrescu, Ioan Missir, Felix Aderca) sau de o dramă personală (Liviu Rebreanu, Hortensia Papadat-Bengescu), alături de oameni simpli, care au notat și ei trăiri, îngrijorări, descrieri ale unor scene de luptă în corespondența trimisă familiei sau pe foi răzlețe păstrate în arhive sub mențiunea însemnări din război. Alteori, aceștia din urmă au imortalizat diferite aspecte pe plăcuțe fotografice și numele lor a devenit cunoscut astăzi (Constantin Acsente din Slobozia).
Autoarea a încercat să ofere cititorului o perspectivă aparte cu privire la război într-o carte senzorială, în care a analizat momentul istoric și a mediat înțelegerea textului, a epocii, a atmosferei generale prin fotografii și reproduceri după ziare, scrisori, cărți poștale, hărți. Acest demers nou în lumea editorială se adresează unui cititor care va trăi o experiență similară cu cea a cercetătorului, întrucât reproducerile în forme și dimensiuni originale îi oferă senzația că a descoperit și că citește un document autentic, îi dezvoltă atenția și curiozitatea față de un subiect sau față de o epocă, pe care, uneori, e dificil să și-o imagineze sau să și-o reprezinte.
Raportându-se la Primul Război Mondial, cititorul tânăr înțelege că procesul înfăptuirii României Mari a fost făcut cu sacrificii de către oameni care au crezut în ideea de unitate națională. Și cu toate acestea, indiferent de vârsta cititorului, cartea îl apropie de istorie prin exemple de viață și imagini care aduc în prim-plan temeri, emoții, stări, trăiri. Întoarcerea la trecut trebuie să se facă întotdeauna cu respect față de valori și de oameni, în spiritul adevărului istoric. Primul Război Mondial nu a fost ficțiune, dar putem înțelege istoria plecând de la aceasta – afimă autoarea.

Să vă fie de folosință!

Librăria Elibrys
Bucuria celor mici,
Încrederea celor mari!

Ultimele produse

Link-uri utile

Cele mai vandute produse