Prelucrarea datelor cu caracter personal

Notă de informare GDPR – Regulament de prelucrarea datelor personale

Prezenta informare îți va explica ce date folosim, în ce scopuri folosim datele și pentru câtă vreme, cine are acces la date și care sunt drepturile tale în privința acestor date prelucrate.

Compania librariaelibrys.ro – denumită ,,noi” este SC Imagine&Brand SRL companie română, cu sediul în Galați, Bld. Traian Vuia nr. 24, bloc V5, sc. 2, etaj 3, ap. 33 și punct de lucru în Galați, Bld. Siderurgiștilor nr. 24, bloc SD6A, parter, ap. 41, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J17/903/2011, având cod fiscal RO28823627 și adresă de email office@elibrys.ro.

librariaelibrys.ro este magazinul nostru online. Ne aparțin și domeniile www.elibrys.ro și www.imaginesibrand.ro

librariaelibrys.ro intră în contact cu vizitatorii săi care doresc din propria inițiativă să realizeze comenzi pe magazinul nostru online. După înregistrarea unui client pe magazinul nostru online prelucrăm datele în vederea livrării comenzilor înregistrate pe site. De asemenea putem realiza campanii de marketing sau de promovare pentru a atrage noi cumpărături pentru diverse produse sau alte operațiuni de prelucrare date personale pe care le vom explica în acest document.

Rugăm vizitatorii acestui magazin online să citească cu importanță și atenție acest document.

Conform GDPR- date cu caracter personal– înseamnă orice informație privind o persoană fizică identificată sau identificabilă, respectiv persoană vizată. O persoană fizică indentificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Nu există o listă a datelor cu caracter personal, iar GDPR nu ne impune să realizăm o astfel de listă, pentru simplul motiv că o dată poate deveni într-un anumit context dată cu caracter personal, iar în alt context să fie pur și simplu informație fără valoare de date cu caracter personal.

Ca să înțelegi mai bine îți vom da câteva exemple de caracter personal, numele, domiciliul sau reședința cuiva, adresa acestuia de e-mail, numărul de buletin, pașaport sau carte de identitate, date privind locația, funcția de date privind locația disponibilă de pe telefonul mobil, adresă IP, un cookie ID și altele.

Datele personale fac referire la informații privind persoanele fizice, nu persoanele juridice. Diferența este foarte importantă pentru că, de exemplu, numărul de înregistrare de la Registrul Comerțului, Codul fiscal ori alte elemente de identificare ale unor companii nu sunt date cu caracter personal. Atunci când o adresă de e-mail ori un număr de telefon vizează mod clar o persoană juridică, atunci nu facem referire despre date cu caracter personal. Nu există nicio diferență dacă prelucrarea acestor date personale se face prin intermediul unui sistem automat ori prin intermediul unui sistem neautomat prin prelucrare manuală, Dacă aceasta face parte dintr-un sistem structurat de evidență a datelor.

Noi colectăm date personale prin informații furnizate direct de tine, prin intermediul formularelor, de exemplu în momentul în care te înregistrezi pentru a procesa o comandă pe magazinul nostru online sau când te abonezi la newsletter.

Formularele noastră îți oferă posibilitatea să-ți faci un cont pe magazinul nostru online, prin care poți face o comandă. Aceste formulare includ câmpuri pe care tu le completezi precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, o parolă de acces, date despre adresa de livrare, detalii de facturare.

Noi folosim aceste date pentru a-ți permite accesul în magazinul nostru online și pentru a putea livra produsele pe care tu le-ai ales să le primești.

Baza legală pentru această prelucrare este intrarea și executarea unui contract la care ești parte de fiecare dată când realizezi operațiunile de mai sus, ești de acord cu Termenii și Condițiile de furnizare a acestor servicii sau consimțământul tău, dacă este să vorbim despre efectuarea de comunicări comerciale către tine, fără să fie vorba despre produse și servicii similare pe care le-ai achiziționat deja de la noi, unde suntem îndreptățiți să îți trimitem comunicări comerciale. Ai posibilitatea în permanență să te dezabonezi de la acest gen de comunicări dacă ele nu vizează o comandă pe care tu ai procesat-o.

În cazul în care suntem obligați prin lege să depunem declarațiile fiscale în legătură cu produsele comandate de tine este posibil să-ți solicităm informații fiscale suplimentare. În această situație ne referim la adresa ta care ne este necesară pentru a fi trecută pe factura fiscală dar și la alte date fiscale pe care legea ne obligă să le colectăm și să le prelucrăm în legătură cu tranzacția în cauză. În această situație la care facem referire în baza temei legal trebuie să ne conformăm cu prevederile din legislație pentru prelucrare a datelor.

Niciodată nu o să-ți folosim datele pentru a transmite comunicări de marketing decât dacă optezi în mod explicit pentru o astfel de comunicare și chiar și în astfel de cazuri te asigurăm că ai opțiune ușor de folosit pentru a te dezabona adică ați retrage consimțământul în orice moment, fie în comunicare, fie contactandu-ne prin e-mail sau telefon.

Noi îți oferim de asemenea posibilitatea să ne trimiți mesaj. Datele pe care le trimiți în urma folosirii acestei opțiuni de contactare sunt prelucrate în baza interesului nostru legitim de a răspunde solicitării tale și de a păstra o evidență a reclamației tale, a solicitării de consultanță sau altor solicitări. Aceste date sunt stocate cu un timp limitat și doar dacă ne vor fi necesare.

Pentru a creea un cont de client pe magazinul nostru online sunt necesare următoarele date: adresa de email și parola. Pentru a prcesa o comandă pe magazinul nostru online mai sunt necesare următoarele date: nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă de facturare, adresă de ecepediere, parolă.

Poți să efectuez cumpărături în magazinul nostru online dacă deții un cont de client și dacă plasezi produse în coșul de cumpărături iar ulterior finalizezi o comandă. De asemenea o comandă poate fi preluată și în urma unui apel telefonic la numărul de telefon afișat pe magazinul nostru online și o comandă poate fi preluată și prin rețeaua WhatsApp de comunicare a numărului de telefon de pe magazinul online. Pentru expediere a produselor vom avea nevoie de aceleași date menționate mai sus pentru plasarea comenzii prin cont pe magazinul online.

În urma unei comenzi vom colecta următoarele date: nume și prenume, adresa de livrare, număr de telefon. Este posibil ca unul din angajații noștri să te contacteze telefonic înainte de a-ți expedia comanda.

Ca să-ți onorăm comenzile, ca să-ți livrăm produsele la adresa indicată sau pentru a veni la sediul nostru să îți ridici comanda, pentru a executa obligațiile de garanție asociate produselor sau pentru a face un retur de produse colectăm aceleași date cu caracter personal.

Detaliile cardului pe care îl folosești pentru plata 3D Secure a cumpărăturilor din magazinul online nu pot fi procesate de noi, ci doar de către procesatorul de plăți online, procesator de plăți online care se va preciza prin identitatea lui.

3D Secure este o măsură de siguranță care presupune redirecționarea clientului în momentul efectuării plății pe o pagină securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacționa in . cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele Visa și MasterCard.

Datele care vor fi colectate și procesată în urma plății online vor fi trimise către operatorul de procesare și autorizarea plăților și a tranzacțiilor online și acestea sunt, nume, prenume, numărul de comandă, data inițierii tranzacție, data finalizării tranzacției, ID Tranzacție, situație plată, respectiv efectuată sau neefectuată și suma tranzacționată.

În cazul unui retur sau anulare de comandă care nu poate fi procesată în platformă de către operatorul de plăți vom colecta noi și vom prelucra datele despre IBAN -ul și banca la care ați deschis contul pentru a-ți restitui banii plătiți pentru produsele returnate sau comenzile anulate.

Noi asigurăm suportul necesar procesării de către partenerii noștri autorizat să intermedieze plata produselor comandate de tine.

Pentru livrarea produselor la adresa indicată de tine, comunicăm curierilor datele strict care le sunt necesare, respectiv nume și prenume, adresa de livrare, numărul de telefon și valoarea sumei care va fi plătită în sistem ramburs, acolo unde este cazul .

Ca să-ți ridici produsele de la sediul nostru și pentru a te identifica Îți vom solicita numele lăsat în comandă și numărul comenzii tale, după caz.

Ca să-ți asigurăm suportul cu privire la contul tău de client și a comenzilor plasate te vom identifica prin confirmarea numelui și prenumelui, adrese de e-mail și a numărului tău de telefon sau ID-ul comenzii.

Putem prelucra în urma acordului tău în prealabil, vocea ta din înregistrările convorbirilor telefonice cu tine pentru a răspunde solicitărilor tale de asistență sau pentru soluționarea eventualelor reclamații sau sesizări.

Putem acorda diverse reduceri și beneficii aferente unor acțiuni de de loialitate cum ar fi abonarea la newsletter sau plasarea comenzilor pe magazinul nostru online sub formă de vouchere sau reduceri.

Când organizăm concursuri pe pagina noastră oficială de Facebook sau Instagram putem colecta în funcție de campanie următoarele date necesare participării tare la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor, nume și prenume așa cum figurează ele pe Facebook sau Instagram, adresa de e-mail și numărul de telefon. Ulterior pentru a intra în posesia premiului putem să-ți cerem adresa de livrare.

Crearea de profiluri de client în scop de marketing-putem colecta direct sau indirect, date în funcție de interacțiunile și comportamentul tău în magazinul online, prin intermediul partenerilor noștri putem crea profilul tău de client în vederea transmiterii ulterioare de oferte personalizate prin canalele de comunicare alese de tine.

Pentru întocmirea acestor profile prelucrăm următoarele date: nume, prenume, adresa de e-mail sau adresa ta fizică și numărul de telefon, istoricul interacțiunilor tale cu noi, mai exact produsele pe care le-ai vizualizat, comandat sau căutat, preferințele tale când efectuezi cumpărături din magazinul nostru online, identificatori online obținuți de la dispozitivul utilizat de tine atunci când navighezi pe magazinul nostru online.

Atunci când vizitez magazinul nostru online sau te autentifici în contul de client, colectăm cu ajutorul cookie-urilor și date obținute de la calculatorul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine, informații cu care te putem identifica online și pe care le utilizăm la profil are în scop de marketing direct, adresa IP, Browser-ul de internet pe care îl utilizez și versiune a sistemului de operare al dispozitivului, date de protocol, durata vizitei sau activității tale, o locație generală a dispozitivului dacă este activată. Majoritatea dispozitivelor îți oferă opțiunea de a dezactiva serviciile de localizare chiar din setările dispozitivului respectiv dacă nu dorești acest lucru.

Pe baza navigării lor și comportamentului tău monitoriza prin cookie-uri îți putem furniza reclame online la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în magazinul online te putem încadra într-un grup de interes cu alți clienți similare ca și comportament de navigare și îți putem livra reclame sub formă de bannere pe baza datelor obținute.

Dacă nu dorești să participi la monitorizarea prin cookie-uri în scopul de transmitere de reclame, poți refuza setarea în acest sens prin setarea browserului care dezactivează în general setarea automată de module cookie. În momentul în care renunți la publicitatea comportamentală online aceasta nu va afecta și nu va opri afișarea reclamelor generale care nu sunt individualizate în funcție de interesele tale.

Noi utilizăm serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelul lui tău și al datelor din aplicația ta mobilă. Cu ajutorul acestui serviciu putem transmite pe acest canal sau pe canalul de Facebook reclame și oferte generale sau personalizate prin reclame la țintă. Atât noi cât și Google putem identifica faptul că ați dat click pe reclama noastră publicitară din Facebook sau din Instagram și ați fost redirecționat către magazinul nostru online.

Pentru detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrarea datelor cu caracter personal de către Facebook și Instagram și pentru setări de protecție a sferei tale private pe Facebook și Instagram poți consulta politica de confidențialitate a pagini Facebook și Instagram în centru de ajutor.

De asemenea prelucrăm datele tale personale pentru auditarea financiară anuală, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

Atunci când apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate sau când ne protejăm interesele împotriva unor reclamații nejustificate, vreun prelucra datele tale necesare formulării unor întâmplări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.

Conform legii vom putea furniza autorităților și instituțiilor competente, în cadrul unor proceduri sau investigații sau demersuri prevăzute de lege, conform procedurii prevăzute de lege, datele tale înregistrate pe magazinul nostru online.

De asemenea pentru conformarea cu obligațiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile în materie privind protecția împotriva fraudei, a spălării banilor și a terorismului putem furniza datele tale înregistrate pe magazinul online organelor competente ale legii.

Noi colectăm în mod automat anumite informații, pe care le stocăm rapoarte de trafic, informațiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitezi, regiunea sau localizarea generală de unde accesezi magazinul nostru online, precum și timpul de Browser, de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesezi. În plus, putem colecta și un istoric al paginilor pe care le accesezi.

Cookie-urile sunt mici fișiere text, plasate pe terminalul unui vizitator care au rolul de memorie a site-ului. Unele cookie-uri sunt absolut necesare în furnizarea servicilor solicitate de către tine. Fără ele magazinul online nu poate funcționa ori livra serviciile furnizate, de exemplu autentificare, coș de cumpărături și altele.

Beaconii web sunt imagini pixel transparrente care sunt utilizare pentru colectarea de informații despre utilizarea site-ului.

Codul de publicitate mobilă este un identificator unic ID stabilit de sistemul de operare al dispozitivului dumneavoastră mobil. Acest ID ajută aplicațiile pe care le instalați pe dispozitiv și care pot conține reclame să vă recunoască. Majoritatea dispozitivelor permit aplicațiilor să acceseze mod prestabilit id-ul de publicitate mobil.

Exemple de cookie-uri pe care le potem folosi noi: google analytics, omniconvert, tawk, 2performant, google experiments, google adwords, hotjar, push engage.

Terții care au acces la datele de trafic furnizare prin cookie pe magazinul nostru online sunt companiile de livrare, serviciile de marketing, procesatorii de plăți online, constructorii site-ului.

Cu ajutorul setărilor de confidențialitate din browserul tău poți bloca toate cookie-urile. Dacă blochezi cookie-urile este posibil să fi afectată experiența ta de navigare deoarece multe site-uri web ar putea să nu mai funcționeze corect.

Putem divulga informațiile tale personale companiilor care sunt furnizorii noștri în cazul în care considerăm că este în interesul nostru legitim sau în scopuri administrative interne să facem acest lucru. De asemenea informațiile tale personale pot fi comunicate și departamentului nostru de contabilitate în scopuri de administrare fiscală și financiară.

Dacă legea ne va obliga să dezvăluim un anumit tip de informație în cazul unor solicitări a funcționarilor guvernamentali, în situația în care suntem obligați să respectăm cerințele de securitate națională sau de aplicare a legii sau pentru a preveni activitate ilegală vom dezvălui datele tale personale.

De asemenea putem dezvălui datele tale personale pentru a răspunde oricărei reclamații sau pentru a ne proteja drepturile sau drepturile unui terț sau pentru a proteja siguranță oricărei persoane și pentru a preveni orice activitate ilegală, fraudă, pentru a ne proteja drepturile, proprietatea, siguranța magazinului online, angajaților noștri, clienților, a furnizorilor sau a altor persoane.

Datele tale personale vor fi stocate atât timp cât există în baza noastră de date un cont, respectiv contul tău de client. Poți solicita ștergerea acestuia prin mail la office@elibrys.ro.

Dacă prin lege vom fi obligați să păstrăm datele tale personale, atunci nu le vom șterge.

Niciodată nu vom dezvălui, nu vom vinde sau nu vom închiria informațiile tale personale unei terțe părți fără consimțământul tău.

Drepturile tale– conform art. 13 și art. 14 GDPR ai dreptul la informare.

Conform art. 15 GDPR ai dreptui la acces de date.

Conform art. 16 GDPR ai dreptul la rectificarea datelor.

Conform art. 17 GDPR ai dreptul la ștergerea datelor.

Conform art. 18 GDPR ai dreptul la restricționarea datelor.

Conform art. 20 GDPR ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care le-ai furnizat operatorului, respectiv dreptul la portabilitatea datelor.

Conform art. 21 GDPR ai dreptul la opoziție, adică dreptul de a se opune spre exemplu prelucrării datelor personale atunci când acestea sunt prelucrate în scop de marketing direct. Ca să fie mai clar modul în care îți poți exercita acest drept, trebuie menționat, de exemplu, cum sunt în toate newsletterele care provin de la magazinul nostru online, vei avea întotdeauna posibilitatea să te dezabonezi.

Ai dreptul de a depune o plângere la autoritatea Națională de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal.

Pentru solicitările tale ne vom încadra în termenul maxim de 30 de zile, dar îl putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. Este posibil de asemenea în anumite situații să nu-ți oferim acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorită dispozițiilor legale. În cazul în care îți vom refuza o cerere sau o solicitare te vom informa despre motivul refuzului.

În cazul în care nu te putem identifica în baza noastră de date vom fi nevoiți să nu putem răspunde cererii tale.

Angajamentele noastre– ne angajăm să protejam datele tale personale împotriva pierderii, utilizării incorecte, divulgări, modificări, indisponibilității, accesului neautorizat și distrugerii și la toate măsurile de precauție rezonabile pentru a proteja confidențialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor măsuri organizatorice și tehnici adecvate. Măsurile organizatorice includ control accesului fizic la sediul nostru, pregătirea personalului și blocarea fișierelor fizice în dulapurile de depozitare. Măsurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL.

În timpul furnizării de tine a datelor tale personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizezi, transmiterea de informații între tine și noi, pe internet, nu este complet sigură, e posibil ca terminalul de pe care scrii să fie monitorizat de terți, spre exemplu, fără ca noi să putem face nimic în această privință. Drept urmare nu putem garanta securitatea informațiilor tale personale transmise prin intermediul internetului. Astfel le transmiți pe propriul tău risc. Odată ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte și caracteristice de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acestea.

Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, să modificăm practicile noastre de confidențialitate și să actualizăm și să efectuăm modificări la această notă de informare în orice moment. Conform acestui motiv te încurajăm să te întorci în permanență la această pagină pentru a reciti documentul. Acest document este actual de la data la care îl citești. 

Vom trata datele tale personale într-o manieră compatibilă cu notificarea de confidențialitate în baza cărora au fost colectate, cu excepția cazului în care avem consimțământul tău să le tratăm diferit.

Orice întrebare sau o solicitare ai cu privire la obiectul protecției datelor și orice solicitări în exercitarea dreptului tău legal ne poți contacta la adresa de email office@elibrys.ro.

Noi vom investiga și încerca să rezolvăm orice cerere sau plângere ai cu privire la utilizarea sau dezvăluirea informațiilor tale personale. Dacă răspunsul nostru nu te mulțumește poți face o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acorzi și îți dorim să ai o experiență cât mai plăcută pe magazinul nostru online.

[wordpress_gdpr_privacy_center]