Întrebări frecvente

Cele mai frecvente intrebari

Clienții pot comanda produse pe magazinul online cu ajutorul coșului de cumpărături sau telefonic apelând numărul de telefon disponibil pe magazinul online.
Clientul poate anula comanda prin telefon la numărul disponibil pe magazinul online de preferință în aceeași zi sau în termen de 48 de ore de când a fost plasată comanda până în ora 16:00 sau până la momentul în care comanda a fost procesată, împachetată și oferită spre livrare curierului.

Primești comanda ta prin curierat rapid 2-7 zile lucrătoare. Pentru produsele comandate în regim special se va stabili data livrării de comun acord cu clientul în funcție de disponibilitatea produselor la furnizor. De exemplu, în cazul comenzilor speciale, un număr mare de bucăți din același produs. Poți citi mai multe detalii despre comenzile special în categoria Termeni și Condiții.

Ridicare de către client de la punctul de lucru din Galați.

Odată predat coletul la curierul rapid, orarul standard al curierului de livrare nu ne aparține. Curierul va livra produsele în orarul stabilit de acesta, cu excepția în perioada sărbătorilor legale. În cazul în care se dorește livrarea sambătă, acest aspect trebuie menționat în rubrica comentarii dar nu toți curierii rapizi și nu în toate orașele din țară se poate efectua această livrare.

Nu sunt acceptate comenzile cu livrare în afara țării.

Plata produsului sau a produselor comandate se poate efectua:

Prin plata online cu cardul, în condiții de siguranță deplină, în momentul formulării comenzii.

Plata prin ordin de plată, depunere în cont, la emiterea facturii.

Ramburs la primirea comenzii.

În unele cazuri -comenzile cu o valoare mai mare sau produsele ce se livrează la o comandă specială- librariaelibrys.ro își rezervă dreptul de a solicita o plată în avans în valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate, plată ce nu va fi returnată în caz de anulare a comenzii.

În situația în care plata nu se efectuează de către client, comanda va fi considerată anulată și nu va fi onorată. În acest caz librariaelibrys.ro va avea dreptul de a solicita plata de despăgubiri și/sau va putea refuza alte solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

Ne dorim să mulțumim pe deplin clienții atunci când cumpără produse de pe librariaelibrys.ro

librariaelibrys.ro respectă prevederile Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce conferă cumpărătorului, numai în condițiile actului normativ menționat, dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate, mai mult, majorând termenul de returnare la 30 de zile.

În cazul jocurilor, a jucăriilor sau a produselor sigilate, clientul poate solicita returnarea produsului sau a produselor doar dacă ele se prezintă în starea în care au fost primite, în ambalajul original, nedeteriorat, nedesfăcut, împreună cu originalele documentelor comenzii respective. Dacă produsul este defect clientul poate solicita returnarea produsului sau a produselor. În acest caz acestuia i se poate înlocui respectivul produs cu unul identic sau, dacă acest lucru nu este posibil, poate primi înapoi suma plătită pentru acel produs sau un alt produs înlocuitor dacă clientul acceptă această înțelegere. Toată responsabilitatea asupra acestor defecțiuni revine în sarcina a importatorului și a distribuitorului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediției, în ambalajul original și doar dacă acesta nu a suferit modificări, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunțarea unilaterală formulată în scris, document semnat de cumpărături și transmis electronic sau prin poștă cu confirmare de primire, contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amânată până la momentul primirii produselor returnate sau până la recepționarea unei dovezi conform căreia produsele au fost expediate. librariaelibrys.ro are dreptul că atunci când consideră că acțiunile clientul au fost cu rea voință să solicite acestuia daune interese, în condițiile legislației în vigoare. De asemenea librariaelibrys.ro își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Fomular pentru returdescarca documentul

Adresa de returnare a produselor este:

Bld. Siderurgiștilor nr. 24, bloc SD6A, ap 41, parter, Galați

Atenție!!! Retururile, indiferent de metoda de transport aleasă, nu se vor expedia niciodată de către client către librariaelibrys.ro cu plata ramburs.